Pages

måndag 6 oktober 2008

Halloncheesecake

Efterrätter ligger mig varmt om hjärtat... vilket syns - tydligen mest sådana recept som jag har lagt in på bloggen. Detta recept kommer från tidningen Allas

Halloncheesecake
10 - 12 bitar

Botten
75 g smör
250 g Chocolate chip cookies

Gör så här
Smält smöret.
Smua kakorna.
Blanda smör och smulor och tryck ut med en sked i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Ställ in i kyl

Fyllning
4 gelatinblad
3 ägg (gulor +vitor)
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelfiaost
200 g färska eller frusna (tinade) hallon
3 dl vispgrädde

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt osten och vispa samman till en slät smet.
Häll av vattnet från gelatinbladen och värm dem tills de har smält.
Låt svalna.
Mixa hallonen och tillsätt ägg/ostsmeten.
Rör ner ca 2 msk av smeten i gelatinet.
Rör sedan ner gelatinblandningen i smeten.
Vispa grädden i en skål.
Vispa vitorna till ett riktigt hårt skum i en annan skål.
Rör ner vitorna och grädden försiktigt i äggsmeten.
Häll blandningen i formen.
Låt stelna i kyl, gärna över natten.
Garnera med hallon

Inga kommentarer: