En god cheesecake som jag smakade i somras.
Cheesecake med rom och räkor
6 port
300 g kavring
100 g smält smör
Fyllning
1 kg räkor med skal
4 gelatinblad
2 tsk citronsaft
80 g röd stenbitsrom
200 g philadelfiaost
4 dl lätt creme fraiche
½ msk torkad dill
2 msk smörgåskaviar
1 krm cayennepeppar
1 dl mjölk
Garnering:
Basilikablad eller sallad
Dill
Gör så här
Lägg smörpapper i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Skär bort brödkanterna på kavringen och smula resten i matberedaren.
Blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut smulorna/smöret i formen.
Låt stå kallt minst en timme.
Tina frysta räkor och skala dem.
Ta undan hälften till garnering.
Grovhacka resten.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
Blanda de hackade räkorna, hälften av rommen, ost, creme fraiche, dill, kaviar och peppar.
Kram ur gelatinbladen och smäld demi mjälken i en kastrull på svag värme.
Låt blandningen svalna något, men den får inte bli kall.
Rör ner gelatinlösningen i räksmeten.
Häll räksmeten i formen.
Låt tårtan stelna i kylen n ågra timmar.
Garnera med resten av räkorna och romkornen, samt basilika och dill.
1 kommentar:
Länkar till dig - mumma så gott A-M
Skicka en kommentar