Pages

fredag 17 oktober 2008

Choklad och jordgubbsmousse

MUMS!!!

Choklad och jordgubbsmousse
4 port.

Chokladmousse
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 äggulor
2 msk socker

Jordgubbsmousse
2 dl vispgrädde
2 gelatinblad
1 dl jordgubbar
150 g vit choklad

Garnering
Riven choklad
Jordgubbar

Gör så här
Chokladmoussen:
Vispa grädden.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa socker och ägg poröst.
Rör samman grädde med äggsmet.
Blanda i chokladen.
Lägg moussen i en plastpåse och spritsa ut i skålar.
Ställ skålarna svalt medan jordgubbsmoussen görs.

Jordgubbsmousse:
Vispa grädden.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Kör jordgubbarna i en mixer.
Ta upp gelatinbladen och krama ur dem.
Smält gelatinbladen i lite av de mixade jordgubbarna i en kastrull på svag värme.
Smält chokladen i vattenbad.
Blanda grädde, jordgubbar och den vita chokladen.
Lägg jordgubbsmoussen i en plastpåse och spritsa över chokladmoussen.
Ställ svalt.
Vid servering - dekorera med riven choklad och jordgubbar.

Inga kommentarer: