Pages

lördag 11 oktober 2008

Chèvrepaj med nötter och honung

Den här pajen passar som förrätt eller i stället för ostbricka. Ett gott rött vin till är pricken över i:et :)! Den bör förberedas i god tid, då den ska stå kallt några timmar innan servering.

Chèvrepaj med nötter och honung
8 port
2 dl grahamsmöjl
2½ dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
2 msk vatten

Fyllning
5 gelatinblad
2 dl turkisk yoghurt
400 g chèvre (getost)
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk stött rosmarin
salt
peppar
2 msk mjölk

Garnering
pinjenötter
valnötskärnor
flytande honung
färsk basilika
paprika

Gör så här
Blanda pajdegen i en matberedare.
Klä en pajform med degen och ställ den kallt 3o min.
Grädda skalet i mitt ugnen i 200 grader ca 20 min.
Låt svalna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kaltl vatten.
Mixa yoghurt, ost, vitlök och rosmarin.
Smaka av med kryddor.
Värm mjölken i en kastrull, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken.
Låt det svalna något och rör ner det i ostblandningen.
Håll det i det kalla pajskalet och ställ pajen kallt några timmar.
Rosta pinjenötterna under omrörning i torr stekpanna.
Strö dem och valnötter över pajen och ringla över lite honung.
Garnera med basilika och paprika.

Inga kommentarer: