Pages

torsdag 3 januari 2008

Kyckling i chilicocossås

Indisk mat är väldigt gott!

Kyckling i chilicocossås
6 portioner

4 msk olja
1½ dl cocosflingor
2 tsk garam masala
2 tsk pressade vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
900 g kycklingfiléer
1 tsk chilipulver
2 - 3 krm gurkmeja
salt, peppar
2 röda paprikor
5 dl cocosmjölk
1 kött eller hönsbuljongtärning

Gör så här:
Hetta upp ca hälften av oljan i en stor panna.
Lägg i löken och bryn den under omrörning.
Tillsätt cocosflingor, garam masala, vitlök och ingefära.
Fräs blandningen på svag vräme tills den blir brun.
Ta det från värmen, låt svalna och mixa blandningen.
Hetta upp resten av oljan i en stor panna och lägg kycklingen skuren i bitar, rör om och tillsätt chilipulver, gurkmeja, salt och peppar.
Tillsätt röd paprika i mindre bitar.
Rör ner lök/cocosblandningen och stek kycklingen tills den blir färdig.
Tillsätt cocosmöjlken och smulad buljongtärning och sjud blandningen i några minuter.
Späd med vatten om den känns för tjock.
Servera med kokt basmatiris.

Inga kommentarer: