Första gången jag åt etiopisk pepparsås var någon gång på 80-talet. Jag tror att receptet hamnat i Sverige via missionärer. Gott är det i alla fall och just idag ska det få en revival av mig... MUMS!!! Den etiopiska pepparen som även kallas Bakoblandning brukar kunna köpas på "religiösa" bokhandlar. Här i Piteå, t ex Duvan.
Etiopisk pepparsås
1 kg köttfärs
1 kg lök
2 brk krossade tomater
400 g smör (kan minskas till ca hälften)
1½ msk etiopisk peppar (kryddan är rätt stark)
Kanel
Ingefära
Curry
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Finhacka löken.
Torrstek den på låg värme tills den blir gyllengul.
Tillsätt smöret och kryddorna.
Blanda i köttfärsen och stek den.
Blanda i tomaterna.
Låt puttra i 3 timmar.
Servera röran på skivad franska, sätt på ost och skivade bananer.
Ät och njut och som sagt var det är en rätt kryddstark maträtt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar