En vegetarisk pastarätt som inte går av för hackor. Köp genast boken Leilas Guldkant på vardagen som har hur många goda recept som helst. Tonårsdottern tyckte att detta var mycket gott.
Valnötspasta från Toscana
4 portioner
400 g linguienepasta (hittar du inte det köp färsk tagliatelle)
50 g pinjenötter
150 g valnötter
2 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk god olivolja
flingsalt
svartpeppar (helst från kvarn)
2½ dl mjölk eller grädde (Ta gärna grädde, men du kan välja en magrare variant)
50 g pecorinoost
Valnötter till garnering
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Mixa pinjenötter, valnötter, ströbröd, olivolja, salt & peppar i en hushållsmixer.
Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
Koka upp mjölken/grädden, så den över nötterna och mixa ihop.
Blanda valnötssåsen med den nykokta pastan.
Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.
Jag la också på lite ruccola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar