Pages

tisdag 19 februari 2013

Julmustkyckling

Kyckling går att variera i det oändliga, här kommer ett förslag. Julmustkyckling! Kanske går lika bra med påskmust nu när påsken närmar sig. Receptet kommer från tidningen Allas.

Julmustkyckling
6 port

1 kg kycklingfilé
2 msk smör
salt
peppar
2 dl sky och vatten
2 dl creme fraiche
3 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk mald ingefära
1 tsk rosmarinj
5 enbär
2 msk soya
3 msk vetemjöl

Garnering
kumquater
rosmarinkvistar

Gör så här
Skär kycklingfilén i skivor.
Bryn i smör i omgångar.
Salta och peppra.
Skölj ut stekpannan mellan stekningarna och ta till vara på skyn.
Lägg allt kött i en gryta.
Häll över sky, creme fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin, enbär och soja.
Koka upp och låt sjuda i 5 min.
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner den i grytan.
Låt grytan sjuda ytterligare i 5 min.
Garnera gerytan med skivade kumquater och rosmarin.
Servera med kokt ris blandat med rostat mandel och ev. en sallad med äpple och valnötter.

Inga kommentarer: