Pages

tisdag 19 februari 2013

Anjovismousse

Den här moussen tänker jag passar bra till påskbordet.

Anjovismousse
8 bufféportioner
1½ gelatinblad
2 dl rysk yoghurt
1 msk smörgåskaviar
125 anjovisfiléer varav 81 g sill
1 msk anjovisspad
3 msk hackad gräslök
salt
vitpeppar

Garnering
Finn crisp
gräslök

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
Blanda yoghurt och kaviar.
Hacka anjovisfiléerna och blanda ner tillsammans med anjovisspad och gräslök.
Smaka av med vitpepar och en aning salt.
Ta upp gelatinbladen och smält dem med 1 msk vatten.
Låt svalna till en simmig konsistens.
Rör ner lite i taget av den inte allt för kalla anjovisröran tills allt är blandat.
Håll genast upp i snapsglas eller likande och låt stelna i kyl ca 1 timme.
Precis före servering: Stick i bitar av finn crisp och garnera med gräslök.
Servera genast!

Inga kommentarer: