Pages

fredag 17 februari 2012

Kyckling enchiladas med creme fraiche och grön chili

Det här ett amerikanskt recept som kan passa när tex mex suget sätter in. Dock kalorivarning... ;)!


Kyckling enchiladas med  creme fraiche och grön chili  
10 mjuka tacoskal
5 dl kokt eller stekt, strimlad kyckling (i det amerikanska receptet står det kokt, men jag brukar steka kycklingfilé)
4,8 dl strimlad Monterey Jack cheese, vilket kan vara svårt att få tag i, jag brukar blanda västerbottensost och cheddar.
3 msk smör
3 msk mjöl
4,8 dl hönsbuljong
1 brk creme fraichie
25 gram tärnad grön chili


Gör så här
Värm ugnen till 250 grader. 
Smörj en form med olja/smör.
Blanda kyckling och hälften av osten. 
Sätt kyckling och ost på tortillabröden och rulla ihop dem och lägg i formen.
(I vissa recept har man först stekt tortillabröden i olja, men det är inte nödvändigt, om man vill minska på fettet)
Smält smör i en kastrull, rör i mjöl och rör om.

Häll på buljongen allteftersom och vispa tills det blir en slät sås. 
Värme på medelvärme tills det tar ihop till en tjock sås.
Rör i creme fraiche och chili.

Häll såsen över tortillabröden i formen och toppa med resterande ost.
Grädda ca 20 min och och på slutet kan du flytta upp formen så att osten blir lite brun.

Servera en god sallad till.

Inga kommentarer: