Ugnsbakade grönsaker med quinoa
Dagens middag som var väldigt gott!
- 3 morötter
3 palsternackor
- 2 rödlökar
- 1 1/2 msk raps- eller olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 dl quinoa
- 150 g haricots verts
- 2 avokado
- 2 msk citronjuice
- 3 msk olivolja
- 1 påse färsk spenat (à 65 g)
- 1 - 2 pkt bacon, eller luftorkad skinka (kan uteslutas)
- Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Sätt in en plåt i ugnen.
- Skala morötter, palsternackor och rödlök.
- Skär i bitar, palsternackorna lite större än morötterna och löken i klyftor.
- Blanda morötter och palsternackor med oljan, salt och peppar.
- Lägg allt på den heta plåten.
- Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills allt är mjukt.
- Rör om efter halva tiden och lägg i rödlöken.
- Ta ut grönsakerna och låt dem svalna något.
- Knaperstek baconet eller den lufttorkade skinkan.
- Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa bönorna och koka dem tillsammans med quinoan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
- Dela, kärna ur, gröp ur avokadon ur skalet och skär den i klyftor.
- Blanda rotfrukter med quinoa, bönor, avokado, citronsaft och olivolja, smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner spenaten.
- Servera med stekt bacon och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar