Jag fullkomligen älskar smörgåstårtor av alla de slag. Här har ni en variant.
Skaldjursrulle
6 - 8 port
4 rektangulära mjuka tunnbröd
1½ förpackning färskost med pepparrot á 125 g (Cantadou)
½ - 3/4 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
salt, peppar
1 liten påse babyspenat eller blandsallad
200 g skivad lax - antingen gravad eller rökt
150 g kräftstjärtar utan lag
3 hårdkokta ägg
Garnering
majonäs
½ - 1 gurka
ruccola
gräslök
1 citron
500 - 800 g räkor
Gör så här
Lägg tunnbröden omlott på ett bakplåtspapper.
Anpassa längden efter ett långt fat eller en bricka.
Blanda pepparrotsost och yoghurt till lagom konsistens.
Smaka av med salt o peppar.
Bred ostmassan över tunnbröden, lite extra vid skarvarna så att de håller ihop.
Strö över spenat eller sallad, lägg på laxskivorna och avrunda med kräfstjärtar.
Skala och hacka äggen.
Strö över ägghacket och rulla ihop lite en rulltårta med hjälp av bakplåtspapprerna.
Lägg rullen på fatet med skarven neråt.
Skiva gurkan tunt, låt dem ligga på hushållspapper ett tag så att de inte är så blöta.
Täck rullen med majonäs och lägg gurkskivorna på sidan.
Skala räkorna och ägg dem i en sträng i mitten.
Strö över lite ruccolablad och hackad gräslök vid sidorna.
Skär citronen i tunna skivor och lägg på räkorna.
Servera gärna med en sallad.
Godast nygjord!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar