Pages

torsdag 15 december 2011

Marinerad mozzarella, fetaost & halloumi

Städade på lite och hittade då ett ihopknycklad tidningsutdrag med följande recept, som jag alltså inte ännu har gjort själv, men som jag tycker verkar kanongott! Den marinerade osten kan förvaras i cirka 3 dagar i kylskåpet. Om olivoljan stelnat, ta fram burken i rumstemperatur någon timme före servering.

Först ut:

Marinerad mozzarella
300 g cocktailmozarella
ca 3 dl olivolja
1 tsk urkärnad hackad röd chili
0,5 dl strimlad färsk basilika
1 tsk rivet citronskal
salt & peppar

Gör så här
Häll bort lagen från mozzarellan.
Blanda övriga ingredienser och lägg ner osten.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå minst ett dygn i kylskåpet.

Nr 2:

Marinerad halloumi
200 g halloumi
ca 3 dl olivolja
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor tunnt skviade
1 citron, rivet skal
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel rosépeppar

Gör så här
Blanda alla ingredienser utom halloumin.
Grilla osten på båda sidor i en het grillpanna tills den får grillränder.
Låt svalna och lägg sedan ner osten i marianden.
Låt stå minst ett dygn i kylskåpet.

Nr 3
Marinerad fetaost
300 g fetaost
ca 3 dl olivolja
1 citron, rivet skal + 1 färskpressad saft
2 msk sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här
Blanda alla ingredienser förutom fetaosten.
Lägg försiktigt ner osten i oljan så att den inte går sönder.
Låt stå minst ett dygn i kylskåpet.

Inga kommentarer: