Pages

tisdag 11 november 2008

Smulpaj a´la Gourmetsällskapet

En vän har fyllt 40 år och nu ska hon överraskas med lite god mat... Hoppas innerligt att hon inte läser detta idag... men det tror jag inte... hon är ingen datanörd som mig! Jag står för efterrätten som blir följande:

Smulpaj a´la Gourmetsällskapet
100 gram smör
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn.
2 - 3 msk socker
3-4 deciliter bär - jag brukar köpa 1 liten förpackning frusna jordgubbar och 1 liten förpackning frusna hallon/blåbär
1/2 - 1 1/2 dl socker till bären alternativt ringla över lite honung.
1 msk potatismjöl
Riven vit choklad och mörk om du vill det
ca 90 gram hackade valfria nötter (kan vara naturella, kan vara sådana som är rostade och lite saltade)

Gör så här
Se till att tina bären och lägg dem gärna att tina i ett durkslag och låt dem rinna av är de inte är så blöta.
Du kan gärna ta vara på bärsaften och göra dig en god smoothie eller fruktdrink.
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Blanda vetemjöl, havregyn och socker i en bunke.
Smält smöret.
Rör i havregryn, vetemjöl och sockret.
Smöra en ugnssäker form.
Lägg i bären och sockra lite lätt.
Strö över lite potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig.
Häll över den rivna chokladen och nöthacket
Klicka över smulpajsblandningen över bärem och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
Servera med vaniljglass eller hårt vispad grädde till.

Inga kommentarer: