Pages

lördag 1 november 2008

Chokladcheesecakemousse

Hade middagsfrämmande igår :)! Efterrätten var god!

Chokladcheesecakemousse
6 port
3 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
375 mascarpone
Granatäppelkärnor

Gör så här
Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke.
Ställ in i kylskåpet.
Smält chokladen i vattenbad: Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp.
Lägg chokladen att smälta i tallriken.
Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.
Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med granatäppelkärnor.
Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.

Till denna dessert serverade vi ett rött dessertvin som heter Gousseland - Pineau Des Charentes som var som pricken över i:et till denna mousse. Dock är jag tveksam om den går att få tag i på Systembolaget då vi har köpt den från Frankrike, men fråga gärna på systemet efter ngt liknande dessertvin som passar till choklad - det förhöjer hela efterrätten :)!

Inga kommentarer: