Gott på ostbrickan eller som ett buffétillbehör
Osttårta
1 brietårta, ca 1 kg
Dela brieosten i två bottnar.
Lägg bottnarna med snittytan upp på en bakpappersklädd plåt.
Sätt ugnen på grill med övervärme och sätt in osten i övre delen i ugnen ett par minuter tills den ser smält ut. Passa noga!
Fyllning
1 dl hackad pesilja
½ - 1 dl hackade färska örter, t ex basilika, timjan, oregano
50 g rostade valnötter
½ dl rostade pinjenötter.
Blanda samman fyllningen.
Ta ut bottnarna, på med fyllningen på den ena botten och lägg sedan på den andra som lock.
Garnering
10 väl mogna körsbärstomater
1 - 2 tsk olivolja
1 msk hackad basilika
flingsalt
Dela körsbärstomaterna och blanda dem med olivolja och basilika.
Strö över salt.
Lägg tomatblandningen på osttårtan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar