Ett recept jag fick i mitten av nittiotalet när jag jobbade på en förskola i Öjebyn.
Den ger mersmak...!
Chokladtårta med punsch
2 ägg
2 dl socker
1½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1½ dl mjölk
Gör så här:
Vispa socker och ägg så att det blir pösigt.
Blanda ihop övriga ingredienser, och vispa sedan ner dessa med ägg/sockerblandningen.
Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
Grädda på 175 grader ca 40 minuter på nedersta falsen.
Fyllning
1 hg smör
1 dl kokt starkt kaffe
4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna och koka upp.
Hälles sedan på den gräddade kakan.
Innehållet från 3 chokladpunschflaskor hälles på den gräddade kakan.
3 dl vispad grädde
Blanda chokladhacket från punschflaskorna i vispad grädde.
Bred över detta på kakan strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar