Jag tycker om att laga matspeciellt lite mer gourmetmat eller mat som är god i all sin enkelhet gillar jag att laga. Köper gärna vackra kokböcker som jag tycker om att bläddra i. Jag tycker att man ska dela med sig av goda recept, därför startar jag denna matblogg. Det är recept som jag fått via vänner, nätet, böcker, utvecklat själv osv. Där jag vet var recepten kommer i från skriver jag in det.
söndag 27 november 2011
Glöggtilltugg - smördegspuffar med getost
Glöggtilltugg - smördegspuffar med getost
Smördegspuffar med getost.
1 paket frysta smördegsplattor, 425 g (eller lika mycket färsk)
200 g chèvre
15-20 torkade aprikoser
15-20 valnötter eller 1 dl pinjenötter
flytande honung
eventuellt färsk timjan och getostsmulor till garnering
Gör så här
Tina smördegsplattorna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla med lätt hand ut plattorna så att du kan få ut 3-4 rutor på varje platta.
2Lägg en bit chèvre mitt på varje ruta (täck inte hela, se till att det finns deg som sticker fram runt om), en torkad aprikos och en valnötskärna, alternativt en nypa pinjenötter.
Ringla lite flytande honung över.
Grädda cirka 10 minuter mitt i ugnen, tills smördegen höjt sig och fått fin färg.
Garnera eventuellt med färsk timjan och smula lite mer getost över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Din blogg verkar innehålla en massa smarriga recept. men jag saknar EN sak... FOTON!!!
Hej Karin!
Jo, det är fantastisk goda recept :)! Och jag håller med om att det saknas foton - det skulle lyfta matbloggen rejält!
Ulla-Karin; det är alltså din blogg? varför har du inga foton om du nu själv håller med om attt det skulle lyfta bloggen?
Det är ju plättlätt att lägga in!
Av den enkla anledningen att jag aldrig kommer ihåg att fota....
Skicka en kommentar