Pages

söndag 20 november 2011

En enkel men smakrik pasta.

Pasta med tomatsås
1 dl olivolja

Sardellsmör
1 liten burk sardeller (ca
3 små vitlöksklyftor, hela
2 små torkade chili, hela
400 g krossade tomater
10 st)
100 g rumsvarmt smör

500 g penne
salt
3 msk finhackad persilja
Gör så här
Värm olivoljan i en kastrull.
Lägg i vitlöksklyftor och chilin och låt den långsamt brynas under lock.
När vitlölken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
Tillsätt krossade tomater, smaka av med lite salt om det behövs.
Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 min.
Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten och låt pastan sedan rinna av i ett durkslag.
Blanda ner pastan med tomatsåsen.
Rör ner sardellsmöret och rör om väl.
Strö över persilja och servera.

Inga kommentarer: