Pages

måndag 30 maj 2011

Amerikansk kola- och jordgubbspaj

Mums!

Amerikansk kola- och jordgubbspaj
1 brk kondenserad mjölk
8 digestivekex
½ dl flytande margarin
2 dl vaniljyoghurt
200 g jordgubbar eller hallon
Jordgubbskulor/strössel

Gör så här
Ta av pappret från burken på den kondenserade mjölken.
Lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten så att det täcker.
Koka burken i 2½ timme utan lock på kastrullen.
Se till att vattnet täcker hela tiden.
Häll av vattnet och låt burken svalna i 30 min.
Öppna burken med en konservöppnare.
Mjölen har nu blivit en tjock kolasås.
Kör digestivekexen och det flytnade margarinet i en matberedare.
Bred ut smulorna i en smord form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Packa smulorna med baksidan av en matsked.
Bred på kolasås och därefter vaniljyoghurten.
Om kolasåsen har blivit för tjock, värm den några sekunder i mikron upphälld i en djup tallrik)
Toppa med jordgubbar/hallon, frysta eller färska.
Strö över jordgubbskulor/strössel.
Njut!

Inga kommentarer: