Pages

fredag 11 mars 2011

Fyllningar till smörgåstårta

Men nedstående recept kommer från när jag var 16 år och sommarjobbade på AMU i Bergsviken som då hade en storhushållsskola. Första dagen blev jag och en annan tjej satta att stycka 15 kycklingar för att göra paella till 100 personer. Kan tala om att vi stod där inne med var sin kniv i handen och tittade ömsom på kniven, ömsom på kycklingarna och ömsom på varandra....

Nu över till recepet som är förslag till olika fyllningar till smörgåstårta.

Fyllningar till smörgåstårta

12 bitar

Legymsallad

2 dl morötter (kokta i tärningar)

1 dl gröna ärter

1 dl vispad grädde

1 dl majonäs

Kaviargrädde

1 dl vispad grädde

3 msk kaviar

Sardinkräm

1 burk sardiner

2 hårdkokta ägg

ev. 2 msk majonäs

Leverpastej

100 g leverpastej

½ dl grädde

½ dl ättiksgurka

Ostkräm

1oo g smör

100 g riven ost

Paprikapulver

Mimosasallad

1 dl majonäs

1 dl vispad grädde

1 skiva annanas eller fruktcocktail

1 dl riven rotselleri

Blanda och bred över smörgåstårtan:

1 dl majonäs

1 dl vispad grädde

Garnera med 4 dl räkor eller 200 g gravad lax

6 skivor skinka eller skivad ost

6 ägg i skivor

isbergssallad

tomat

gurka

dill

persilja

Inga kommentarer: