Men nedstående recept kommer från när jag var 16 år och sommarjobbade på AMU i Bergsviken som då hade en storhushållsskola. Första dagen blev jag och en annan tjej satta att stycka 15 kycklingar för att göra paella till 100 personer. Kan tala om att vi stod där inne med var sin kniv i handen och tittade ömsom på kniven, ömsom på kycklingarna och ömsom på varandra....
Nu över till recepet som är förslag till olika fyllningar till smörgåstårta.
Fyllningar till smörgåstårta
12 bitar
Legymsallad
2 dl morötter (kokta i tärningar)
1 dl gröna ärter
1 dl vispad grädde
1 dl majonäs
Kaviargrädde
1 dl vispad grädde
3 msk kaviar
Sardinkräm
1 burk sardiner
2 hårdkokta ägg
ev. 2 msk majonäs
Leverpastej
100 g leverpastej
½ dl grädde
½ dl ättiksgurka
Ostkräm
1oo g smör
100 g riven ost
Paprikapulver
Mimosasallad
1 dl majonäs
1 dl vispad grädde
1 skiva annanas eller fruktcocktail
1 dl riven rotselleri
Blanda och bred över smörgåstårtan:
1 dl majonäs
1 dl vispad grädde
Garnera med 4 dl räkor eller 200 g gravad lax
6 skivor skinka eller skivad ost
6 ägg i skivor
isbergssallad
tomat
gurka
dill
persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar