Pages

torsdag 11 november 2010

Pasta med kräftor & ruccolasås

En riktigt god pastarätt som går fort att göra!

Pasta med kräftor & ruccolasås
400 g pasta
2 vitlökslyftor
1 rödlök
1 msk smör
1 paprika
1 brk kräftstjärtar i lag
Ngr droppar tabasco
Salt & peppar

Sås
1 dl grädde
½ - 1 msk krabbfond
1 dl vatten
ca 50 g ruccola

Garnering
Hackad dill

Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Hacka vitlök & röd lök och fräs sedan i lite smör.
Hacka paprikan & låt den fräsa med löken.
Slå av lagen på kräftorna och sätt ner kräftstjärtarna i stekpannan.
Låt dem bli varma utan att att "koka".
Smaka av med lite tabasco, salt & peppar.
Koka upp grädde, fond och vatten.
Häll vätskan över ruccolan i en mixer och mixa till en skummig sås.
Smaka av.
Blanda kräftstjärtarna & löken med pastan i en stor skål och slå över den varma skummiga ruccolasåsen.
Garnera med dill.
Servera bröd och sallad till.

Inga kommentarer: