Den här tårtan har nog många namn, jag känner till den under namnet Brittatårta. Det är en av de godaste tårtorna jag vet!!!
Brittatårta
Sockerkakssmet
125 g smör
1 dl socker
2 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Marängsmet
2 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade nötkärnor eller flagad mandel
Fyllning
3 dl vispgrädde
bär
Gör så här
Klä en långpanna med smort bakplåtspapper. (Det kan nog behövas dubbelsats till en vanlig långpanna.)
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt gulorna under vispning.
Blanda ner mjöl och bakpulver, varvat med mjölken, lite i taget.
Bred ut smeten tunt i pannan.
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner socker och vaniljsocker, lite i taget.
Bred marängsmeten över kaksmeten och strö över de hackade nötterna.
Grädda ljust beige på 180 grader, mitt i ugnen, ca 15 - 20 minuter.
Låt kallna.
Dela mitt itu.
Bred fyllning på ena och lägg andra halvan över.
1 kommentar:
slng i lite russin med, blir jttegott
Skicka en kommentar