Pages

torsdag 17 juli 2008

Jordgubbsefterrätt

Efterrätter är aldrig helt fel... :)!

Jordgubbsefterrätt
4 personer
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 lime
1 liter jordgubbar
50 g mörk choklad

Gör så här
Vispa grädden.
Finriv limeskalet:
Smält den vita chokladen i mikron eller gör ett sk. vattenbad - dvs sätt vatten i en kastrull, koka upp vattnet, ha en tallrik som lock och ha chokladen där i, som börjar smälta när vattnet kokar.
Låt den svalna något och blanda försiktigt med grädden och det finrivna limeskalet.
Lägg jordgubbarna i 4 portionsskålar.
Täck med den vita chokladblandningen och dekorera med några sparade jordgubbar, lite limeskal och ett "galler" av mörk choklad.
Smält helt enkelt chokladen, häll den på ett bakplåtspapper och dra med en gaffel för att skapa gallereffekt.
Låt stelna och bryt i lagom stora bitar.

Inga kommentarer: