Ytterligare lite sötsaker...!
Vit chokladglass
ca 6 portioner
3 äggulor
1½ dl socker
2 dl kaffegrädde
100 g finhackad vit choklad
3 dl vispgrädde
Smörpapper
Garnering
100 gvit choklad
Silverkulor
Apelsinklyftor
Gör så här
Sjud äggulor, socker och kaffegrädde till en kräm i en kastrul - den får INTE koka!
Rör ner chokladhacket i den heta krämen till chokladen smält.
Låt svalna.
Rör om då och då.
Vispa grädde till ett slätt skum och rör ner i chokladsmeten.
Håll smeten i en avlång bakpappersklädd form och frys till nästa dag.
Ta upp och lägg glassen på ett fat.
Ljumma chokladkakan till garneringen försiktigt i mikron, bara så att den mjuknar något.
Hyvla spån med en osthyvel och lägg på glassen.
Garnera med silverkulor och apelsinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar