Pages

söndag 1 mars 2009

Dadelkaka med kolasås och glass

Kakor är gott...!

Dadelkaka med kolasås och glass
ca 15 dadlar
2 msk kokande vatten
100 g smör
2½ dl ljust muscovadosocker
2 ägg
3 tsk bakpulver
2 dl mjöl
2 tsk kanel

Kolasås
2 dl ljust muscovadosocker
2 ½ dl grädde
1 msk smör

God vaniljglass

Gör så här
Börja med att dela dadlarna och ta ur kärnorna.
Skär dadlarna i mindre bitar och lägg dem i en skål.
Häll över det kokande vattnet och rör runt.
Smör en form, ca 22 cm i diameter.
Vispa smör och muscovadosockret poröst.
Tillsätt äggen.
Blanda bakpulver med mjöl och blanda ner i smeten.
Tillsätt kanel.
Blanda sedan ner dadlarna och häll smeten i den smorda formen.
Gräddan kakan i mitten av ugnen i 180 grader, ca 35 - 40 minuter.
Blanda muscovadosocker, grädde och smör i en kastrull.
Låt såsen koka upp och småputtra i ca 10 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen.
Servera kakan med ljummen kola sås och en klick god vaniljglass!

Inga kommentarer: