Pages

onsdag 25 mars 2009

Västerbottnisk kräftpasta

Västerbottensost är en mycket god ost som dels passar att äta som den är och den är även gudomligt god i mat.

Västerbottnisk kräftpasta
200 g kräftstjärtar
100 g sockerärter, färska
2 st Schalottenlök
2 dl crème fraiche
0,5 msk hummerfond, konc
1,5 dl västerbottensost, riven
1 msk dill, hackad
salt och peppar


Gör så här
Koka pastan enligt beskrivning på paketet.
Gör under tiden kräftsåsen.
Rensa bort tarmen från kräftstjärtarna.
Skär dem i två delar vardera.
Skär sockerärterna i två bitar på snedden.
Skala och hacka löken.
Fräs löken tills den blir genomskinlig i smör i en kastrull.
Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt crème fraiche och hummerfond.
Låt såsen koka upp och späd med 1/2-1 dl vatten.
Rör ner den rivna osten och låt den smälta.
Tillsätt kräftstjärtar och dill strax innan servering och smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pastan i såsen och servera rykande hett.

Inga kommentarer: