Pages

onsdag 18 mars 2009

Biffar med kanelrostade rotfrukter

Från Allas nr 48 2008 kan man hitta detta goda recept.

Biffar med kanelrostade rotfrukter
4 port.
5 morötter
4 palsternackor
1 bit kålrot
4 rödbetor
2 msk olja
½ msk flingsalt
½ tsk mald kanel

Sås
100 g dadlar
½ gul lök
1 vitlökslyfta
1 msk rapsolja
2 dl rödvin
2 dl vatten
1 dl mörk oxfond
½ msk potatismjöl

2 msk smör
4 utskurna biffar
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
Lägg smörpapper på skärbrädan så färgar inte rödbetorna.
Lägg bitarna på en plåt.
Droppa över olja.
Strö över salt och kanel.
Rosta i 225 grader i 40 min.
Kärna ur dadlar och skär dem i bitar.
Finhacka lökarna.
Fräs dadlar och lök i olja tills det har smält ihop.
Häll på vin, vatten och fond.
Sjud i 5 min.
Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen under omrörning.
Koka upp och krydda.
Smält smöret och lägg i biffarna när fettet slutat bubbla.
STek 2 min per sida.
Krydda.
Servera biffen med rotfrukterna och dadelsåsen.

Inga kommentarer: