Pages

lördag 7 mars 2009

Grillade revbensspjäll med tomatsalsa och sweetchili fraichesås

I torsdags grillade vi ribs med goda tillbehör... Riktigt gott!

Tillvägagångssättet och receptet till ribsen hittar du här.

Till detta gjorde jag en tomatsalsa och en sweetchili fraichesås, samt stavar av bakad potatis och här kommer de recepten:

Tomatsalsa
1 st färsk ananas eller en bruk ananasringar
6 tomater
1 kruka koriander
1 st röd chili
2 msk flytande honung
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Skär tomaterna och ananasen i bitar.
Hacka koriandern.
Kärna ur chilin och finhacka den.
Blanda sedan samman alla ingredienser.

Sweetchili fraichesås
1 brk creme fraiche
ca 3 msk sweet thai chilisås

Gör så här
Blanda samman creme fraiche och chilisåsen.
Smaka av om det ev. behövs mer av chilisåsen.

Potatisstavar
1 bakad potatis per person
Olivolja
Flingsalt

Gör så här
Skala potatisen och skär den sedan i stavar.
Sätt olivolja på en plåt eller ugnssäker form.
Sätt stavarna på plåten och grädda tills de är klara, ca 20 - 30 minuter på 225 grader.
Strö flingsalt över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade hit när jag sökte på Brittatårta på google. Det är jag glad för. Grym sida. Fortsätt i den takten.

Ulla-Karin sa...

Tack :)! Jag lägger ut recept lite eftersom andan, tiden och lusten faller på.