Pages

söndag 1 mars 2009

Chokladmousse med rom

Efterrätt eller förrätt... Ja, helst båda, men måste jag välja så blir det efterrätt!

Chokladmousse med rom
4 port

75 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
½ dl standardmjölk
1 msk rom

Garnering
40 g mörk choklad
Physalis

Gör så här
Finhacka chokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädde och mjölk.
Häll den över chokladen och rör om till en jämn smet.
Låt blandningen svalna och sätt in den i kylskåpet över natten.
Rör om och smaka av med rom.
Vispa smeten fluffig med elvisp och häll upp i glas.
Låt stå en stund kallt ytterligare en stund.
Smält chokladen med hjälp av ett vattenbad.
Håll chokladen i en strut, spritsa hjärtan på bakplåtspapper och låt stelna.
Garnera med skalade physalis och chokladhjärtan.

Kan tänka mig att det är gott att ha lite mixad mango ifall man inte vill ha physalis.

Inga kommentarer: