Pages

tisdag 15 juli 2008

Hallon och salmiakparfait

Dagens efterrätt var riktigt god :)! Den kommer från tidningen Allt om Mat - Sommarspecial. Köp den tidningen - många goda recept finns det där!


Hallon och salmiakparfait

300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tska vaniljsocker
50 g maränger - grovt krossade
4 - 6 krossade turkisk peppar

Gör så här
Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Vispa grädden.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum.
Blanda ner hallonpurén.
Vänd ner grädden och marängerna i smeten.
Spara några maränger till garnering.
Häll glasssmeten t ex i en 2 liters form eller i små portionsformar.
Varva med turkisk peppar och strö det sista på det översta lagret.
Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min. före servering.
Garnera med krossade maränger.

Inga kommentarer: