Hittade en gammal handskriven receptbok som jag gjort i slutet av 80-talet, eventuellt i början av 90-talet. Där finns detta recept som jag tror kommer från en av mina systrar.
Marinerad hel kyckling
1 kyckling
Marinad:
1 dl olivolja
1 par klyftor vitlök
1 tsk vitpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk mexikansk krydda (fanns ngt som man kunde köpa färdig förr, men kanske skulle tacokrydda kunna funka idag)
1 krm kajennpeppar
Soya
Övriga ingredienser:
2 lökar
2 paprikor
3 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
Gör så här
Lägg kycklingen i en plastpåse.
Blanda samman marinaden och häll den i plastpåsen.
Låt kycklingen ligga i marinad över natten. Vänd gärna påsen några gånger.
Skicka lök och paprika och lägg i en ugnseldfast form.
Tillsätt kycklingen och marinaden i formen.
Grädda på 175 grader i ca 1,5 timmar.
Ta vara på löken och paprikan och sätt dessa i en kastrull.
Bena ur kycklingen och sätt kycklingbitarna i kastrullen tillsammans med 0,5 - 1 dl av marinaden.
Tillsätt grädden och tomatpurén.
Låt allt puttra ett tag.
Servera med pasta, ris eller pommes strips och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar