Lax- och rompaj
Pajdeg
2½ dl mjöl
100 g margarin
3 msk kallt vatten
1 dl riven ost - t ex Västerbottensost
Fyllning
3 dl crème fraiche
75 gr rom
½ dl röd lök
1 - 2 dl färsk dill (eller 1 pkt frusen dill)
200 gr gravad lax i små bitar
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
Kör tills du har en väl blandat deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Låt vila 1 timme i en kylskåp.
Grädda i 200 grader ca 18 min.
Låt pajskalet kallna innan fyllningen sätts i.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
Låt stå kallt i kylen en stund.
sätt i fyllningen i pajskalet.
Dekorera gärna om du vill med t ex rom, dill eller annat som du tycker passar.
Ät och njut!
Mina döttrar älskar denna paj!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar