Det här går att äta som godis! Rekommenderar det dock till naturell yoghurt med några jordgubbar till eller varför inte körsbärssirap.
Chokladgranola
6 dl havregryn
3 msk kakao
1 1/4 dl mandel, grovt hackade
1 1/2 dl pekannötter, grovt hackade
1 dl cashewnötter
1 dl hasselnötter
en nypa salt
1 - 1,5 dl lönnsirap
1/2 tsk vaniljextrakt
Ett par nävar kokoschips
1 dl hackade dadlar
100 g 70% choklad - gärna med sea salt
Gör så här
Värm ugnen till 175°C.
Blanda alla ingredienser utom kokoschips och dadlar i en stor skål.
Sprid ut på ett bakplåtspapper och grädda i 10 minuter, rör om då och då.
Tillsätt kokoschips och grädda ytterligare 5 minuter.
Bryt chokladen i bitar och sött över granolan och rör om.
Låt svalna och tillsätt sedan de hackade dadlarna.
Förvara i en lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar