Pages

tisdag 13 augusti 2013

Potatis med oströra och löjrom

Förvärvade just en bunt gamla Allas - de borde verkligen ha en egen matblogg - bara goda recept i den tidningen!

Potatis med oströra och löjrom
16 - 18 st som drinktilltugg eller servera till fisk.

16 - 18 jämnstora potatisar - gärna mandelpotatis
olja
salt, ev. vitpeppar
125g färskost
½ - 1 finhackad rödlök
1 liten knippa hackad dill
1 brk löjrom - ca 60 - 80 g
Gräslök

Gör så här
Skrubba potatisen väl.
Skär till så att de står stadigt och karva en liten grop på toppen.
Ringla över olja - se till att alla ytor är täckta.
Strö över en aning salt.
Stek dem i 225 grader tills de får lite färg, ca 15 - 20 min. .
Kolla med sticka om de är klara.
Låt svalna till rumstemperatur.
Blanda ost, lök och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Forma runda kulor eller ägg och lägg på potatisen.
Strax före servering toppa potatisen med löjrom och hackad gräslök.
Servera genast.

Inga kommentarer: