I Thailand kan man äta bananpannkaka.Det finns två varianter, en som är lite tjockare och en som är tunn. Här kommer ett recept på den tjockare varianten.
Bananpannkaka
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
25 g smält smör
2 ägg
1 dl hackade nötter (kan uteslutas)
½ dl lönnsirap
Gör så här
Värm en stor smörad stekpanna.
Blanda vetemjöl socker bakpulver och salt i en liten skål.
Rör ned mjölblandningen i vätskan.
Häll 1/2 dl smet för varje pannkaka i stekpannan.
Lägg ner bananskivorna i pannkakan.
När det blir bubblor på pannkakans yta, vänd och stek tills de blir gyllenbruna på andra sidan.
Upprepa samma sak med nästa sats.
Servera varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar