Pages

måndag 14 december 2009

Ingefärs- och honungsgriljerade revbensspjäll

Nu närmar sig julen med stormsteg. Hos många finns revbensspjäll på julbordet. Här har ni ett recept som är gott.

Ingefärs- och honungsgriljerade revbensspjäll
6 personer
1 1/2 kilo revbensspjäll
salt och peppar
1 dl flytande honung
2 msk ljus soja
3 msk sherry
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
2 vitlöksklyftor

Gör så här
Dela revbenen och lägg upp dem i en långpanna, salta och peppra runt om. Blanda ingredienserna till marinaden, riv ingefäran fint och hacka vitlöken. Blanda hälften av marinaden med köttet och spara resten till slutet av tillagningen.
Ställ in mitt i ugnen på 225° i ca 45 minuter.
Vänd gärna på spjällen någon gång.
Ta ut revbenen när de börjar bli klara och pensla på resten av marinaden.
Ställ in några minuter till och servera sedan revbenen varma.

Inga kommentarer: