Pages

måndag 18 februari 2008

Äggbullar

Fantastiskt goda bullar som knappt behöver jäsa...! Fick receptet av någon som jag jobbade med på GB-Glace när jag var 18 år... alltså länge sedan ;-)!

Äggbullar
225 grader
Gräddas i 8 - 10 minuter

375 gram rumstempererat smör
2 pkt jäst
1 3/4 dl mjölk
5 msk socker
5 ägg
12 dl mjöl

Gör så här:
Allt bör vara rumstempererat.
Blanda allt och gör bullarna direkt med fyllningen, utan att jäsa degen något.

Fyllning:
250 g smör
½ paket florsocker
5 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.

Sedan du gjort bullarna klara, så låt dem jäsa en stund i formarna - ungefär 20 - 30 minuter.
Pensla med ägg.
Grädda

Om man vill kan man blanda florsocker och vatten och sätta på bullarna när de svalnat.

Inga kommentarer: