Maria Borelius har gett ut en mycket intressant och läsvärd bok som heter Hälsorevolutionen.
Det här receptet kommer från den boken.
Glutenfritt bröd
Solrosfrön
1,5 dl smält kokosolja + lite för att smörja brödformen
7 gram hackade nötter (t ex valnötter, cashew, mandel, hasselnötter)
2 dl torkad hackad frukt (t ex aprikoser och fikonkr
1 dl nyponskalsmjöl
8 ägg
Brödkryddor
(Chiafrön och pumpakärnor har jag också satt i, men det ingår inte i originalreceptet)
Gör så här
Smörj en form med kokosolja, strössla med solrosfrön,
Blanda nötter och torkad frukt och rör om.
Knäck i 8 ägg och rör om.
Häll i den avsvalnade kokosoljan.
Blanda i nyponskaljsmjölet och brödkryddor.
Grädda på 150 grader i ca 50 minuter.
Gott med rökt lax och omelett till eller mandelsmör, skivade tomater och flingsalt
Jag tycker om att laga matspeciellt lite mer gourmetmat eller mat som är god i all sin enkelhet gillar jag att laga. Köper gärna vackra kokböcker som jag tycker om att bläddra i. Jag tycker att man ska dela med sig av goda recept, därför startar jag denna matblogg. Det är recept som jag fått via vänner, nätet, böcker, utvecklat själv osv. Där jag vet var recepten kommer i från skriver jag in det.
torsdag 19 april 2018
Glutenfritt bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar