Begärligt knäckebröd
1 dl majsena
1 dl majsmjöl eller annat mjöl
1 dl solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
...
1 dl majsena
1 dl majsmjöl eller annat mjöl
1 dl solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
...
1 dl pumpakärnor
0,5 dl krossade linfrön
½ tsk salt
0,5 dl olja
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl krossade linfrön
½ tsk salt
0,5 dl olja
2,5 dl kokande vatten
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna, häll på oljan och vattnet.
Rör ihop och bre ut tunt på bakplåtspapper på en vanlig plåt.
Strö över flingsalt.
150 gr i 60 min, ta ev ut plåten efter 5 min och skåra i lämpliga bitar.
Låt den gärna stå kvar i ugnen sen med luckan lite på glänt.
Rör ihop och bre ut tunt på bakplåtspapper på en vanlig plåt.
Strö över flingsalt.
150 gr i 60 min, ta ev ut plåten efter 5 min och skåra i lämpliga bitar.
Låt den gärna stå kvar i ugnen sen med luckan lite på glänt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar