Det här är fantastiskt gott, kan kanske passa en "Meat-Free-Monday"! Blev inspirerad till detta recept när jag åt något liknade på Blueberry i Stockholm.
Vegetariska wraps
Tortillabröd - gärna lite grövre
Ugnstekta grönsaker i stavar - palsternacka, morötter, röd lök, sparris - tag det du tycker om, men palsternacka är nästan ett måste.
Sätt olivolja i ugnsformen, sedan grönsakerna och grädda ca 15 min på 225 grader.
Salta med lite flingsalt, mot slutet kan du sprinklalite flytande honung över grönsakerna.
Färska grönsaker, t ex ruccola, spenatblad, tomater, gurka, paprika, ärtskidor
Svart quinoa - följ instruktionerna på paketet
Solrosfrön och pumpafrön
Såser
Rödbetssås
Skala och riv lite färsk rödbeta
chevre ost
creme fraiche
lite honung
ev. salt och peppar
Gör så här
Mosa samman alla ingredienser.
Pestosås
Pesto
Creme fraiche
Gör så här
Blanda ut pesto med lite creme fraiche (jag brukar utgå från hemgjord pesto, men köpt går lika bra)
Sätt sedan ugnsstekta grönsaker, färska grönsaker, quinoa, frön och såser på tortillabördet.
Vik ihop och ät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar