Pages

söndag 4 september 2011

Hallon & blåbärsremmar

Ett raw foodsnacks som kan vara ett alternativ till godis ifall man blir sugen på godis.

Hallon & blåbärsremmar

1 dl blåbär
1 dl hallon
10 stora björnbär
7 torkade ekologiska aprikoser
2 stora bananer
ev 1 avokado

Gör så här
Finhacka aprikoserna.
Lägg aprikoser, hallon, blåbär, björnbär, bananer och ev avokado i en matberedare och finfördela till en smet.
Bred ut på bakplåtspapper på 2-3 plåtar beroende på storlek på plåtarna.
Du ska varken breda ut smeten för tunt (för då smular de bara sönder när de ska skäras till remmar) eller för tjockt, någonstans där mitt emellan.
Ställ in plåtarna i ugnen på max 50 grader med ugnsluckan lite på glänt för att släppa ut fukten. Låt stå på tork tills det blivit sega plattor som lätt lossar från bakplåtspappret.
Jag brukar sätta dem i ugnen efter middagen och så får de stå i ugnen över natten.
Ta ut dem från ugnen och låt dem fortsätta och torka på plåten i rumstemperatur under dagen.
Klipp i remmar och förvara i en väl återslutande burk.

Inga kommentarer: