Pages

söndag 10 april 2011

Blåbärspannacotta

Gillar ju efterrätter... här en ny variant på pannacotta. Det blir en fantastiskt härlig lilafärg på pannacottan!



Blåbärspannacotta


4 pers


2 gelatinblad 2 dl blåbär färska eller frysta 3 dl vispgrädde 1 1/2 – 2 msk socker 1 vaniljstång blåbär till dekoration


Gör så här '
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med vispgrädde och socker.
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.
Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter.
Mosa gärna bären lite extra med en slev.
Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.
Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.

Inga kommentarer: