Blev bjuden på en fantastisk god middag i lördags. Köttfärsbiffar med pinjenötter och en gudomligt god auberginebakelse med chévreost. Bakelsen passar som en vegetarisk ensamrätt till lunch, eller istället för potatis till kött och fisk.
Auberginebakelse
Aubergine
salt
olivolja
chévreost
skivade tomater
timjan
riven ost
Gör så här
Skiva auberginen och salta den på båda sidorna.
Lägg auberginen i ett durkslag och låt den vattnas och rinna av i ca 20 minuter.
Stek auberginen lätt i olivolja i en stekpanna.
Stek tomaterna snabbt.
Skiva eller smula chévren.
Sätt en aubergineskiva i botten på en form.
Lägg på lätt stekta tomater.
Smula chévren över.
Sätt timjan på osten
Lägg på en till aubergineskiva.
Sätt riven ost högst upp.
Grädda rätt högt upp i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar