Citrontårta
Botten
5 äggvitor
2,5 dl socker
Bregott
Kokos
Gör så här
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd ner sockret.
Smöra med bregott och bröa med kokos i en form med löstagbar botten.
Häll i smeten.
Sätt in i ugnen på 275 grader och slå av värmen direkt och låt stå minst 5 timmar.
Tips: Gör på kvällen och låt stå över natten.
Fyllning
5 äggulor
1 dl socker
saft och rivet skal från 1 citron
75 g bregott
3 dl vispad grädde
Mörk hackad choklad
Gör så här
Rör ihop i kastrull på spisen.
Låt sjuda till det tjocknar.
Dra av från spisen och tillsätt bregott.
Låt kallna.
Bred på röran över tårtan när den ska serveras.
Vispa grädde med vaniljsocker och bred över.
Dekorera med hackad choklad eller ngt annat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar