Pages

söndag 21 september 2008

Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky och mandelpotatismos

Gårdagens middag var en riktigt gourmetupplevelse :)!

Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky och mandelpotatismos
4 portioner

Här hittar du receptet till lammracksen

Mandelpotatismos
ca 800 g mandelpotatis
2 dl kokt mjölk
1 dl riven västerbottensost
1 äggula
En klick smör
Salt

Gör så här
Skala mandelpotatisen och skär den i mindre bitar.
Koka potatisen i ett lätt saltat vatten tills potatisen är mjuk.
Det är rätt lämpligt att börja koka potatisen i samband med att rotsakerna sätts in i ugnen.
Koka upp mjölken.
Blanda riven västerbottensost & äggulan i en skål.
Pressa potatisen över västerbottensostbladningen.
Slå på lite av den kokta mjölken.
Blanda samman allt med en elvisp.
Tillsätt en klick och salta.
Späd på med mjölken tills moset fått en lämplig konsistens.
Det kan hända att all mjölk inte går åt.

Upplägg på tallriken
Ringla såsen på tallriken.
Sätt rotsakerna i en hög på tallriken.
Skeda upp en klick mos.
Lägg lammracksen på sidan.
Servera med ett gott rödvin till som passar till lamm.

Inga kommentarer: