Pages

torsdag 21 juni 2012

Raw Jordgubbscheesecake

Detta recept kommer från Josefin Jäger och är publicerat via BioFood. Med denna kaka bjuds du på saftiga, söta jordgubbar i tre lager med en knaprig kokosbotten att sätta gaffeln i. Låt denna frysta tårta tina sakta i kylen en timma innan servering, dekorera, skär i bitar och avnjut i solen.

Raw Jordgubbscheesecake
Kokosbotten 
3,5 dl naturella mandlar
1 dl kokosflingor
2 dl mjuka dadlar, urkärnade

Kör mandel till ett fint kross i en matberedare.

Tillsätt övriga ingredienser och mixa så att allt blandas ordentligt och blir till en jämn massa.
Klä botten av en rund form med löstagande kant, med plastfolie.
Strössla kokosflingor över botten, smörj kanten med kokosolja och tryck ut massan jämt i botten.
Ställ in i frysen och gör under tiden…

Cashewfyllning

6 dl naturella cashewnötter (blötlagda i en timma eller över natten)
2 limefrukter, zest och juice
200 g ekologiska jordgubbar, tinade frysta eller färska 

2 dl mjuka dadlar eller 1,5 dl rå agavesirap eller äkta honung
1/2 msk äkta vaniljpulver
1,5 dl virgin kokosolja (smält på låg temperatur för att bevara näring)
1 krm havssalt

Skölj cashewnötterna väl.

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller stark blender till en slät och tjock smet. Häll den krämiga fyllningen över den frysta kokosbotten, bred ut ett jämt lager med en slickepott och ställ in i frysen igen.
Mixa till sist ihop.

Jordgubbstopping
500 gram jordgubbar, tinade frysta eller färska
2 mjuka dadlar, urkärnade
1 ask färska jordgubbar till dekoration + zest från 1 lime

Mixa bär och dadlar till en slät sås.

Bred såsen över kakan. Plasta väl och låt stå i frysen minst över natten.
Låt tårtan tina i kyl ca en timma, dekorera med skivade jordgubbar och riv över limeskal eller råchoklad, Njut!
 

Inga kommentarer: