Pages

fredag 8 juni 2012

Björnbärsmarmelad

Ost med diverse tillbehör - hur gott är inte det?! Detta recept kommer från SalongK.


Björnbärsmarmelad
2 mindre burkar el stort burk
450 gram björnbär (2 frysta paket a 225 gram)
3 dl ljus muscovadosocker
1,5 dl syltsocker
3 msk vatten
2 lagerblad

Gör så här
Blanda bär, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull, lägg ner lagerbladet. 
Koka upp (medelhög värme) under lock och koka i ca 20 minuter med locket på glänt, skumma bid behov.
Dra av kastrullen från plattan och fiska upp lagerbladen. 
Björnbär har en tendens att vara lite väl "kärnigt", så kör därför en snabbomgång med en handmixer för att på så sätt miza sönder endel av kärnorna. 
Men mixa inte sönder allt utan kanske bara 1/3-1/2 av marmeladen.
Häll omedelbart upp marmeladen på decinficerade burkar och skruva på locket.
Låt marmeladen bli helt rumstempererad innan du ställer in den i kylskåpet.

Inga kommentarer: