Pages

måndag 18 juni 2012

Tantröra

Detta är mycket gott och passar till midsommar!

Tantröra
Portioner: 4-6 lunchportioner
Tid: 20 minuter

4 hårdkokta ägg (kalla)
1 burk matjessill, 200 g
½ finhackad rödlök eller ½ kruka gräslök
1 kruka dill
2 msk smörgåskaviar
1 pkt (200 g) philadelphiaost eller annan styv färskost (obs full fetthalt)
nymalen svartpeppar
ev salt
ev citron
4–8 brödskivor

Gör så här
Skala äggen och hacka dem grovt.
Lägg ägghacket i en stor bunke.
Finhacka matjessill, löken och dillen och blanda ihop dem med kaviar och philadelphia i en mindre bunke.
Blanda sedan försiktigt ned sillsmeten i äggen så att man ändå känner bitar av äggvita här och där i röran.
Smaka av med peppar och ev salt.
Röran ska vara ordentligt salt, men kaviarsorter varierar så mycket i sälta så i bland behövs lite extra färskost eller några droppar citron för att neutralisera.
Vill man ha bättre hållbarhet utesluter man lök och dill.
Servera på hårt eller mjukt tunnbröd eller kavring om man föredrar det.
Om man vill ha röran ännu matigare, kan man blanda i kokt skivad potatis och riven västerbottensost.

Inga kommentarer: