Pages

tisdag 12 juni 2012

Grillad lättrimmad laxfilé

1 laxsida, ca 1 kg

Till rimningen
5 dl vatten
1/2 msk socker
1 dl salt
1 knippa dill

Marinad
1 msk olja
1 msk ljus soja
1/2 msk grovkrossad svartpeppar

Garnering
150 g skalade räkor
Färsk timjan eller oregano

Gör så här
Koka upp vattnet och häll i socker och salt.
Rör så att det löser sig.
Låt svalna och tillsätt grovt hackad dill.
Putsa laxsidan fri från hinnor, fenor och ben.
Skär några snitt i köttet, lägg ner det i lagen och rimma ca 1 timme.
Blanda marinaden.
Ta upp fisken ur lagen och låt den rinna av.
Pensla fisken med marinaden och lägg den med köttsidan ner att grilla ca 5 minuter.
Vänd den och lägg den med skinnsidan ner.
Grilla fisken med inte allt för hög värme ca 25 minuter eller tills denne klar.
Strö över räkor och färsk timjan. Servera med senapssås till.

Inga kommentarer: